Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Pozele nu sunt foarte reusite dar garantez ca reteta este tare buna ...un cozonac tare pufos si aromat . Multumesc Adina pentru reteta >:D< (http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-evantai-cu-mere-67284.html)
Pentru aluat :
Ptr umplutura :
Punem faina intr-un castron. Adaugam drojdia,apa,laptele,zaharul ,ouale,un praf de sare si amestecam.Adaugam apoi untul topit si incepem sa framantam . Vom obtine un aluat mai lipicios .
Lasam aluatul la crescut pentru circa o ora , la loc cald , ferit de curent .
Separat curatam merele de coaja si le dam prin razatoare .Punem merele intr-un bol si le amestecam bine cu zaharul, scortisoara si pesmetul .
Cand aluatul a crescut , presaram faina pe planul de lucru si intindem aluatul sub forma dreptunghiulara si punem amestecul de mere .
Taiem aluatul in trei fasii verticale.Punem apoi fasiile una peste cealalta si taiem in sase parti egale .
Punem gramajoarele pe rad in tava cu partea taiata in sus.
Presaram zahar si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 30 minute.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult